Valors es fixa aquest mes en el poder del futbol, l’esport rei

El futbol és la gran passió contemporània, amb un volum de seguidors que cap altra cosa té en el món occidental d’avui. De fet, en realitat podem parlar d’un fenomen planetari. En parlem amb Ramon Besa, periodista esportiu a ‘El País’ i un dels experts principals en la matèria. “Un partit de futbol és la metàfora del dia a dia“, titulem l’entrevista que li fa Maria Coll.

Ramon Besa (Perafita, 1958) és un reconegut periodista esportiu i mestre de diverses generacions. Actualment és redactor en cap del diari El País, però també col·labora amb d’altres mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona o Rac1. Amb anterioritat, va ser redactor del diari El 9 Nou i cap d’esports del diari Avui. És professor de periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i dels Màsters de Periodisme de Les Heures. És un apassionat els esports i especialment del F. C Barcelona i de la seva història.

En el monogràfic també trobareu una entrevista a Xavier Arranz, professor del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Blanquerna -“El futbol genera festes i suïcidis”- així com els articles “Un bon contracte”, de José Ignacio Marcet, president de la Fundació Marcet; “Futbol i família”, de Jaume Mora, president del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona; i Cristina Zamora és entrenadora i membre del club AEM Lleida.

Fora del monogràfic, reportatge de Maria Coll sobre l’Anuari dels Valors 2016, que es va presentar el 9 de maig al Col·legi de Periodistes per part de l’Observatori de valors, promogut entre ESADE i la Fundació Carulla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *