L’obssessió -l’excessiva fascinació- per allò que és nou precisament en virtut d’aquesta condició. Així es defineix la novolatria, el concepte sobre el qual la revista Valors posa el focus en la seva edició del mes de desembre, protagonitzada per Vicenç Villatoro, periodista, escriptor i director del Centre de Cultural Contemporània de Barcelona. “La novolatria no és només papanatisme ingenu, que també ho pot ser, és sobretot jerarquia”, afirma Villatoro a l’entrevista que li ha fet Maria Coll, codirectora de la revista.
A banda de l’entrevista a Villatoro, també es conversa amb Josep Lluís Micó, vicedegà de la Facultat de Comunicació Blanquerna-Ramon Llull, el qual assegura: “La resurrecció actual de la novolatria és indissociable de l’esclat digital. De fet, la novetat és el motor de l’esclat digital”. Completa el monogràfic un article de Francesc Grané, filòsof i doctor en Psiconàlisi i Comunicació, que porta per títol La novetat és un vedell d’or, on reflexiona en aquesta línia: “L’aplicació del vedell d’or a la vida quotidiana és una pràctica habitual. Qualsevol interpretació de la conducta humana que es doni per tancada i definitiva és una idolatria”.
Completen el monogràfic l’acudit del ninotaire Toni Batllori i les col·laboracions habitual de Ramon Salicrú, Eulàlia Puigderajols, Albert Botta i Albert Pera.
Fora del monogràfic, s’entrevista el catedràtic Norbert Bilbeny, director del Comitè Comitè d’Ètica de la Universitat de Barcelona, constituït el passat 25 d’octubre, i que té la singularitat de ser el primer que es crea en un centre universitari català. En aquesta mateixa secció, el codirector de la revista Joan Salicrú es posa ‘En el cap de…’ Oriol Junqueras, vicepresident del govern català fins al seu cessament a partir de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per part del govern central.
Si voleu llegir la revista d’aquest mes, acudiu als nostres punts de venda o compreu-la directament a l’iQuiosc.cat.