Valors amunt i avall


INTERNET, AMB EL BE SOTA EL BRAÓ.

Aquesta imatge está presa en un cibercafè de Cusco, al Perú. Amb total normalitat, una noia de la zona rural es connecta a Internet amb un be sota el braç.
Un número especial, aquest que teniu a les mans. Per començar no tractem un valor en concret sinó com el procés de globalització influeix en la transmissió de valors arreu del planeta. Constatem com amb la globalització els valors del Nord s’imposen als paísos del Sud i els perills i les oportunitats que això comporta. I ens preguntem també si hi ha recorregut a la inversa, és a dir, si els valors del Sud també poden anar cap al nord. Tres peces configuren el monográfic: una entrevista a l’escolapi Paco de Haro sobre Àfrica, una reflexió de Rafael Bueno de la Casa d’Àsia sobre aquest continent i un reportatge de nostre company Joan Salicrú al Perú per analitzar un país clássic d’Amèrica Llatina.

Més enllá del monográfic, destaca l’entrevista a Joan Hernández sobre el Congrés de les Religions que es fa aquest desembre a Barcelona i l’apunt sobre la xarxa Facebook que fa Marc de San Pedro. Una xarxa a la qual Valors acaba d’entrar, per cert. En el terreny presencial, de nou, el 24 de desembre a les set de la tarda i a la plaça Santa Anna de Mataró us convidem a participar dels ‘Deu minuts de silenci per escoltar el Nadal’, una activitat oberta a tothom on pretenem que cadascú, des de la seva intimitat, reflexioni sobre l’autèntic sentit del Nadal. Nosaltres només posem el silenci.

Consulta una part del monográfic clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *