Valors aborda la substitució dels líders d’opinió pels ‘influencers’

Els líders d’abans, almenys des d’un punt de vista simbòlic, han estat substituïts -almenys en part- pels anomenats influencers, persones inicialment anònimes que esdevenen referents en cadascun dels seus camps d’interès i que en alguns casos es dediquen a aquesta tasca de forma professional.

És el punt de partida de la revista Valors del mes d’abril, que té com a peça principal l’entrevista a l’antropòleg Carles Feixa. “Avui el criteri d’influència és un algoritme”, apunta a la conversa que manté amb Maria Coll, codirectora de la revista. Feixa, per tant, alerta de com, en comptes de criteris jerarquitzats en funció del seu interès públic, cada cop més la rellevància d’algú -com a mínim a les xarxes socials- es decideix a partir d’un algorisme, d’una màquina que destaca un o altre perfil en funció de l’èxit que s’espera que obtingui.

A banda de Feixas, es conversa també amb Luis Díaz, expert en ‘influencer marketing i autor del llibre: Soy marca: quiero trabajar con influencers (Profit Editorial). El lector podrà també un reportatge on s’aclareix què és i que no és un influencer sota el títol Consells, fama i diners.

Fora del monogràfic, entrevistem Josep Maria Esquirol, que acaba de publicar l’assaig ‘La penúltima bondat’ (Quaderns Crema) una reflexió sobre la vida humana que aborda els moviments fonamentals i el sentit de l’existència. Anteriorment, Esquirol va publicar La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat, que es va convertir en un fenomen editorial i pel qual va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona del 2015 i el Premio Nacional de Ensayo 2016. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *