‘Valors a l’alça’ reflexiona sobre els valors del món casteller

Coincidint amb el Concurs de Castells de Tarragona i en motiu de la redacció el passat mes de març del document Els valors socials del fet casteller realitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), el primer Valors a l’alça emès aquest mes d’octubre s’ha dedicat als valors inherents al món dels castells.

El programa va girar a l’entorn d’aquest tema amb quatre apassionats d’aquesta tradició: Miquel Botella, vicepresident de la Coordinadora i membre dels Castellers de Sants; Xavier Capdevila, periodista expert en castells i exdirector del programa Quarts de nou; Lluís Mestres, membre dels Capgrossos de Mataró i Jordi Agut, membre dels Castellers de Sants. Amb tots ells vam comentar valors com l’amistat dins de la colla, l’esperit de competició, el goig de la festa, la humilitat i la resiliència. Valors universals que altres països com Xile o Xina han captat i han volgut adaptar a la seva realitat fundant colles autòctones.

A més, l’associació Vivim del Cuentu, col·laboradora habitual del programa, va explicar una història sobre els primers pilars que van caminar, tradició molt viva a ciutats com Tarragona. I la musicòloga mataronina Maria Salicrú-Maltas va analitzar la utilitat de la melodia, coneguda com a “Toc de castells”, en l’aixecament d’un castell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *