‘Valors a l’alça’ finalitza la vuitena temporada

Aquesta setmana el programa ‘Valors a l’alça’, un espai de  Mataró Ràdio i de la revista Valors per La Xarxa de Comunicació Local, tanca la seva vuitena temporada. Una temporada especial perquè en bona mesura ha estat marcada per l’actualitat del coronavirus i per les dificultats de fer el programa des de casa degut al confinament.  Aquest fet, però, no ha alterat la programació i durant quaranta-vuit setmanes –del 2 de setembre al 31 de juliol- hem analitzat amb minuciositat l’actualitat en clau de valors i l’espai s’ha pogut emetre per una trentena d’emissores municipals.

Aquesta temporada, per exemple, han passat pel programa figures com Ismael Palacin, director de la Fundació Bofill; Eduard Ibañez, director de Justícia i Pau; Clara Pardo, presidenta de Manos Unidas; els filòsofs Javier Gomà, Francesc Torralba, Ferran Sáez, José Sanmartin, Miquel Seguró i Daniel Innerarity; el psicòleg José Ramon Ubieto, el sociòleg Sami Nair, els pedagogs Cristian Olivé, Alba Castellví o Miriam Tirado i les activistes Lucia Caram i Helena Maleno, entre molts altres.

El darrer programa de la temporada

Aquesta darrera setmana, per exemple, el programa se centra en analitzar els valors del teletreball – forma de producció que han adoptat moltes empreses després del confinament- amb la col·laboració de la sociòloga  Alicia Ardilla, autora del llibre Teletrabajar, pero bien (Planeta de Libros). I també coneixerem el projecte Espigoladors, una entitat que lluita per l’aprofitament dels aliments a la vegada que apodera persones en risc d’exclusió social.

A més, en Rafa Brujo, de la llibreria Dòria de Mataró, ens recomanarà títols de llibres infantils amb valors perquè aquest estiu els infants no perdin l’hàbit de la lectura. I, a la secció ‘Escenes quotidianes’, el psicòleg  Jordi Alcàsser, reflexionarà sobre l’actitud dels joves davant la covid-19.

Ara el programa marxa de vacances un mes, però amb la il·lusió de tornar el 7 de setembre a totes les emissores de la Xarxa i amb nous continguts. Una novena temporada que comptarà, com en les darreres edicions, amb la veu de Laura Cera com a presentadora i amb la direcció de Joan Salicrú i Maria Coll. Recordeu que si voleu recuperar algun programa d’aquesta darrera temporada o de qualsevol altra ho podeu fer a Valors a l’alça a la Carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *