Hi ha motius avui per a una revolució? El monogràfic de Valors en parla recordant el maig del 68

La historiadora Anna Sallés protagonitza el monogràfic sobre la Revolució que, amb motiu dels 50 anys del maig del 1968, es pregunta si avui en dia hi ha motius per a dur-la de nou a terme.

Catedràtica d’Història Contemporània i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, està considerada la principal especialista en Revolució Russa de Catalunya. “El control de les masses avui és molt preocupant”, afirma Sallés a l’entrevista que li fa Maria Coll.
Al monogràfic també trobareu articles de Ramon Alcoberro,  doctor en Filosofia
i professor de la Universitat de Girona; de Pere Ortega, historiador i president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau; i una entrevista a Teresa Forcades, metgessa, teòloga i monja benedictina i sovint etiquetada de ‘monja revolucionària’ pels mitjans de comunicació.
Fora del monogràfic, entrevista a Teodora Vásquez, condemnada a trenta anys de presó a El Salvador -n’ha complert deu- per haver sofert un avortament espontani. Aquest país centreamericà és un dels pocs que manté una legislació antiavortista total, sense ni tan sols reconèixer aquesta possibilitat en el cas de risc de salut per la mare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *