Uns guants intel·ligents posen sons al llenguatge de signes

Un jove de Kenia de 25 anys ha rebut un reconeixement mundial amb el seu invent d’un guant intel·ligent capaç de convertir els moviments del llenguatge de signes en un discurs d’àudio. Es tracta de Roy Allela, un aficionat a la tecnologia, que es va inspirar en la seva neboda de 6 anys, sorda de naixement, per crear aquests guant.

Els guants, batejats amb el nom de Sign-IO, tenen sensors flexibles que es col·loquen sobre cada dit i tenen la capacitat de quantificar el doblec d’un dit i processar la lletra que es signa. Es connecten amb bluetooth a una aplicació mòbil que converteix els signes en un discurs d’àudio. La app també ha estat desenvolupada per Allela. A través de l’aplicació, els usuaris poden establir l’idioma, el gènere i el to de la veu d’àudio, amb una precisió del 93%.

Segons ha explicat el jove a diversos mitjans, la velocitat a la qual es veuen els signes és un dels aspectes més importants dels guants intel·ligents. “La gent parla a diferents velocitats i és igual amb la gent que fa servir el llenguatge de signes, alguns són realment ràpids, uns altres són lents, així que això ho integrem a l’aplicació mòbil perquè sigui còmode per tothom que l’utilitzi”, explica.

Allela és un dels 16 joves africans que han estat seleccionat pel Premi de l’Acadèmia Reial d’Enginyeria d’Àfrica per a inventors. Gràcies a això pot rebre finançament, formació i tutoria per a projectes destinats a revolucionar sectors com l’agricultura i la ciència. – J.Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *