Uns estudiants d’Elx denuncien en un vídeo el masclisme el reggaeton

Els alumnes de l’Institut Montserrat Roig d’Elx han fet un videoclip amb el que volen denunciar el masclisme que impera en moltes cançons de reggaeton. En aquest vídeo, que ja s’ha fet viral, els joves reprodueixen els tòpics dels videoclips de les estrelles d’aquest tipus de música, però amb els papers capgirats, de manera que son els nois els que es mostren com objectes sexuals mentre que les noies adopten una actitud dominant i agressiva.

En un moment donat del vídeo, la música s’atura i els joves fan el següent discurs: “Un moment! Alguna cosa no et quadra, veritat? Doncs així és com ens sentim nosaltres amb les lletres masclistes. La música és el llenguatge universal de la humanitat. La música és cultura. Identitat. És la banda sonora de la nostra vida i no la volem masclista”.

El vídeo ha quedat finalista del projecte “Construir la pau des de l’escola”, de la FAD (Fundació d’Ajuda contra la Drogadicció), i finançat per la generalitat Valenciana.  L’objectiu del projecte era promoure que els joves fessin un guió propi per al rodatge d’un curtmetratge sobre Drets Humans, amb enfocament de Gènere i Desenvolupament Sostenible.

A banda d’aquests alumnes, també han participat al projecte l’IES Rodrigo Botet de Manises, l’IES Miquel Peris i Segarra del Grau de Castelló, el Col·legi Salesians San Juan Bosco de València, l’IES Botànic Cabanilles de la Vall d’Uixó i l’IES La Encantá de Rojals.- J.Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *