Uns dibuixos animats sobre la cura triomfen a nivell mundial

Els dibuixos animats Doctora Juguetes, una sèrie que intenta acostar la malaltia, la cura i la sanitat als més petits, s’han convertit en un èxit a escala mundial. En aquest moment, després del seu naixement a Irlanda fa tres anys, ja es pot veure a 110 països i en una vintena d’idiomes. A Espanya l’emissió va a càrrec dels canals Disney Junior i Disney Chanel.

La protagonista d’aquesta sèrie és “Doc”, una nena de sis anys que té el poder de comunicar-se amb les seves joguines gràcies a un estetoscopi màgic que li ha regalat la seva mare, doctora de persones humanes. Quan alguna joguina té un símptoma la nena els trasllada a la seva clínica particular, una caseta de joguina situada al jardí de casa, on els fa un diagnòstic i les cura.

Aquesta setmana la creadora de la sèrie, Chris Nee, guanyadora d’un premi Emmy, ha estat entrevistada pel diari 20 minutos hi ha confessat que va idear la sèrie mentre el seu fill de nou anys estava ingressat en un hospital per un atac d’asma i ha explicat que la idea inicial sempre ha estat mostrar als més petits “una comunitat formada per personatges diferents capaços de conviure junts, estimar-se i cuidar-se els uns als altres”.

A més, gràcies a aquests dibuixos animats, segons explica la seva autora, “molts nens han perdut la por anar al metge” i mostren interès per la medicina i la salut. Cada episodi de la Doctora Juguetes explica dues històries d’11 minuts. De tots els temes tractats fins ara sempre però n’hi hagut un que ha resultat el més difícil d’explicar: “un dels temes més complicats sempre és la mort”, afirma una dona que ha trencat esquemes en el camp de l’animació. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *