Una veu adolescent contra el canvi climàtic

Una jove sueca de 16 anys, Greta Thunberg, s’ha convertit en la nova veu de la lluita contra el canvi climàtic. La noia, que pateix síndrome d’Asperger, s’ha convertit en un símbol mundial de l’activisme mediambiental i el seu nom ja comença a sonar com a possible candidata al premi Nobel de la Pau.

La figura de Thunberg va començar a cridar l’atenció l’agost del 2018, quan va iniciar una vaga escolar tots els divendres sota el lema #FridaysForFuture. Mesos després, convertida en referent per a milions de persones, ha aconseguir convocar una aturada escolar a escala global, que es va celebrar divendres 14 a més de 1650 ciutats de 105 països d’arreu del món.

Thunberg ha portat les seves reivindicacions al fòrum de Davos, a la conferència de les Nacions Unides sobre el clima a Katowice (Polònia) i a Brussel·les, on va parlar davant Jean-Claude Juncker. També ha estat rebuda per polítics com Emmanuel Macron.

Ara, la jove ha estat proposada per al Nobel de la Pau 2019 per tres polítics noruecs. “Vam proposar a Greta Thunberg perquè el canvi climàtic, si no el frenem, serà la principal causa de les guerres, els conflictes i el flux de refugiats que vindran”, explica un dels promotors en declaracions a l’agència de notícies francesa AFP. “Greta Thunberg ha impulsat un moviment de masses en el que veig que potser será la principal contribució a la pau”, afegeix.- J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *