Una residència pública per a joves amb transtorns mentals

Barcelona compta amb una residència pionera a l’estat espanyol en l’atenció de menors amb trastorns mentals greus. Està ubicada al monestir de Santa Maria de Valldonzella i gestionada per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

La residència, que porta el nom d’Acompanya’m, és una unitat terapèutica educativa residencial per a infants i joves que tenen trastorns de salut mental, la primera a Catalunya que forma part de la xarxa pública de salut.

Aquesta unitat integra els enfocaments terapèutic, educatiu i residencial per a infants i adolescents amb trastorns mentals greus. La majoria són tutelats per la DGAIA i també tenen problemes socials i familiars rellevants.

La residència ofereix clars de convivència activa d’entre 5 i 6 persones, atenció integral que inclou família i entorn i facilita que cada jove pugui tornar al seu entorn social i de vida, tot evitant l’estigmatització i l’exclusió social.

La residència compta amb 30 places i s’hi preveuen estades d’un màxim de 18 mesos. Actualment ha hi son acollits un total de 16 joves.

A Catalunya, un 4,7% de la població menor de 18 anys ha estat atesa en algun centre de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ), és a dir uns 65.221 infants, adolescents i joves. I d’aquests menors atesos, un de cada vuit tenen un diagnòstic de trastorn mental greu.- REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *