Una mirada optimista a la discapacitat

El francès Franck Dubosc s’ha posat davant i darrere de la càmera a ‘Sobre rueda’, una comèdia romàntica que ha escrit en solitari. La pel·lícula, que ha aconseguit un gran èxit d’audiència a França amb més de 2,5 milions d’espectadors, explica una història romàntica plena de situacions hilarants i enganys pel mig que té com a objectiu veure la discapacitat des d’un punt de vista optimista.

La trama comença quan Jocelyn, un empresari d’èxit, visita el pis de la seva mare que acaba de morir i s’asseu un moment sobre la seva cadira de rodes.En aquell moment entra per la porta una veïna molt atractiva que pensa que és discapacitat i li ofereix els seus serveis com a cuidadora. Jocelyn, que és un mentider compulsiu, aprofita l’ocasió per fingir la seva condició de minusvàlid i així poder lligar amb la noia. Llavors ella el convida a un dinar familiar on l’home coneixerà la seva germana gran Florence, que és paraplègica. Malgrat la reticència inicial, Jocelyn se sentirà cada vegada més atret cap a ella i els dos iniciaran poc a poc una relació de seducció.

Segons ha explicat l’actor i director als mitjans, la idea de la pel·lícula és fruit de, per una banda, tenir ganes d’escriure una història d’amor, però també del fet de veure a la meva mare en una cadira de rodes i recordar com l’incomoda més la mirada dels altres que la seva minusvalidesa; per últim, buscava trencar amb la imatge que sempre he representat de seductor.

‘Sobre ruedas’ parla d’un tema molt delicat com és la discapacitat però aconsegueix mostrar-ho amb humor i sense caure en la burla. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *