Una mirada femenina al pessebre a Castellar del Vallès

Pessebre de Castellar del Vallès dedicat a Neus Català.
Pessebre de Castellar del Vallès dedicat a Neus Català.

La igualtat també arriba a les tradicions nadalenques. L’exposició de pessebres de Castellar del Vallès proposa per a aquest Nadal una mirada en femení sobre els pessebres. Així, doncs, tots els diorames que s’han creat posen la seva atenció sobre les dones.

D’una banda, agafen més protagonisme els personatges bíblics femenins, també les figures femenines del pessebre popular, i, finalment, es ret homenatge a grans dones de la història, com la supervivent dels camps nazis Neus Català, o Elisabeth Eidenbenz, de la Maternitat d’Elna.

L’exposició forma part dels actes de l’Any Neus Català ja que un dels pessebres reprodueix una escena del llibre “Un cel de plom” on la protagonista narra com en la nit de Nadal van construir un pessebre amb quatre cartrons al barracó del camp de Ravensbrück.

L’exposició de pessebres es completa amb una exposició de figures de pessebre que representen dones, amb figures de pessebre modelades per dones, i amb alguns pessebres construïts per dones.

Aquesta mostra es pot veure del 29 de novembre de 2015 al 7 de febrer de 2016 al c/ Dr. Pujol 26 de Castellar del Vallès. I està obert dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20h, i els laborables del 21 de desembre al 5 de gener en horari de tarda. Passat el dia de Reis només és obert els diumenges. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *