Una mica més a prop d’entendre la llibertat…


Montserrat Tura: ‘La llibertat s’ha de reconquerir cada dia’


Victòria Camps: ‘El gran repte ètic de la societat és com usar la llibertat correctament’


Raimon Ribera: ‘Quan em comprometo redueixo les meves opcions de llibertat de decisió’


Lluís Sáez: ‘L’error és pensar que la llibertat és satisfer tots els nostres desitjos’


Bernat Dedéu: ‘No serem lliures fins que no ens sapiguem autolimitar’

Aquest dissabte al migdia, passades les dues i després de quatre hores de feina, donàvem per acabada la II Jornada Valors i Compromís, organitzada per la revista Valors a la sala d’actes de Caixa Laietana del carrer Santa Teresa, la qual ha comptat amb el colofó final de la consellera de Justícia Montserrat Tura i amb la presència com a ponents del filòsof i músic Bernat Dedéu, la catedrática d’Ètica Victòria camps, el sociòleg Lluís Sáez i el professor d’ESADE Raimon Ribera. Una vegada més hem sortit amb la sensació d’haver generat, durant tot un matí, un espai de reflexió potent, lliure, amb matisos al voltant d’una qüestió candent avui i per sempre com és la llibertat. Una taula rodona inicial amb persones de diferent trajectòria, formació i vivències. Això s’ha notat i s’ha vist una alenada d’aire fresc que crec que ens ha fet bé a tots.

De tot el que s’ha dit, aprofitant aquest vídeo que hem enregistrat, destacaria les paraules de la catedrática Victòria Camps, la qual ha dit que el gran repte ètic que té plantejat la societat occidental és com fer servir la llibertat correctament’. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Antoni Baron, el qual ha parlat de la necessitat de “convertir les ciutats en espais de llibertat”. Valors ha estrenat també avui el seu propi canal Twitter [aquí] amb el qual s’ha anat retransmetent en directe el contingut de la Jornada, una experiència realment emocionant per la capacitat de transmissió d’idees que s’ha demostrat. Grácies a tots els que heu “piulat” en el nostre nou canal i grácies també al centenar de persones que, deixant de banda el bon temps que feia al carrer, heu preferit ser amb nosaltres ajudant-nos a reflexiona, a discenir, a pensar la vida. JOAN SALICRÚ

Reaccions
· Notícia al diari digital capros.com aquí.
· Post de Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró aquí.
· Post de Ramon Bassas, primer tinent d’alcalde aquí  i aquí.
· Alícia Romero, presidenta del Tecnocampus Mataró-Maresme i de l’àrea de Promoció Econòmica ho fa aquí.
· L’espai La tertúlia dels serveis informatius de Mataró Rádio s’ha dedicat aquest dimarts a la Jornada, emetent quatre fragments de les intervencions inicials fetes per Lluís Sáez, Victòria Camps, Bernat Dedéu i Raimon Ribera.

Jornades precedents
Recupera les intervencions de Jordi Pujol [aquí] a la I Jornada i de Puigverd [aquí], Luri [aquí], Rivière [aquí], Duch [aquí] i resum de totes [aquí] de la II Jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *