Una guia per promoure el consum conscient entre les associacions

El grup cooperatiu ECOS, Opcions i el Servei Civil Internacional s’han unit per elaborar una Guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions. La guia té com a objectiu contribuir a transformar les pràctiques diàries que porten a terme les entitats per poder avançar cap a un comerç més responsable i coherent.

Les associacions, pel seu tarannà cooperatiu i transformador, són un públic que potencialment pot reconèixer les iniciatives d’economia solidària i les pràctiques de consum responsable, i en molts casos les apliquen i les posen en valor. Moltes entitats ja treballen en qüestions relacionades amb el consum amb responsabilitat, sota criteris ambientals, socials i de gènere, criteris que s’emmarquen en els valors que mouen aquestes associacions. Les entitats que han promogut la guia són conscients d’aquest fet i per això han elaborat un recurs que ajudi a potenciar i enfortir aquest vincle.

La guia es titula “Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions” i s’estructura per àmbits de consum: alimentació, energia, material d’oficina, tecnologies de la comunicació, finances ètiques, esdeveniments i sortides. El document ofereix també un recurs d’autoavaluació dels consums per a les entitats, que permet conèixer el tipus de consum que porten a terme i valorar com avançar cap a millors pràctiques. – REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *