Una escola 100% ecològica

El municipi de Jaureguiberry, a 80 kilòmetres de Montevideo (Uruguay), compta amb la primera escola de Llatinoamèrica construïda a partir de residus i 100% autosostenible, per la qual cosa és 100% ecològica. Es tracta d’una escola rural amb capacitat per a uns 100 alumnes d’entre3 i 12 anys.

La idea va néixer després de veure el documental “El guerrero de la basura”, sobre l’arquitecte Michael Reynolds i la seva empresa Earthship Bioctecture. Un cop decidits a fer possible el projecte, van tardar quatre anys a aconseguir el finançament, però només van tardar 45 dies a construir l’edifici.

La construcció es va fer amb diversos materials: 2000 neumàtics, 3000 ampolles de vidre, 1500 ampolles de plàstic, 12000 llaunes, fustes i ciment. Va costar menys de 350.000 euros i va comptar amb el suport d’un centenar de voluntaris de diversos països. A més, l’edifici està construït de manera que per la seva orientació aconsegueix mantenir una temperatura d’entre 18 i 25 graus, i disposa de panels fotovoltaics així com d’un sistema per recol·lectar l’aigua pluvial. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *