Una doctora de joguines al barri de Gràcia de Barcelona

Noemi Batllori

Normalment, quan es fan campanyes de recollida de joguines es demana joguines que siguin noves, o el més noves possible. A l’Hospital de Joguines, ubicat al barri de Gràcia de Barcelona, en canvi, es demana tot al contrari: joguines trencades. I és que el darrer objectiu, un cop reparades, és donar-les a entitats d’atenció a la infància, casals i hospitals.

La Noemí Batllori és la propietària i metgessa d’aquest peculiar hospital, que acaba de posar en marxa per conscienciar els més menuts sobre la importància del reciclatge. “Els meus pacients són joguines que estan trencades i que han perdut l’ús; jo les arreglo al meu hospital i així els nens poden seguir jugant”, explica Batllori, que té un taller al carrer de la Virtut.

Ella és maquetista de professió, però explica que l’ofici que fa ara és molt semblant al que va estudiar: “Es necessiten més o menys les mateixes eines i també el mateix tarannà, que és el de tenir molta paciència i molta cura, sobretot amb les joguines que acostumo a arreglar, que són les de fusta”.

Noemí Batllori, que acaba de començar amb la iniciativa, fa en aquest sentit una crida a nens i nenes perquè li portin joguines de tota mena. “Arreglo des d’una pandereta a un joc de dòmino que li falta una peça”, explica.

I afegeix: “Aquesta feina em satisfà moltíssim, en primer lloc, perquè torno a ser nena, estic tot el dia envoltada de joguines!, i, en segon terme, perquè dono el meu temps i el meu coneixement als altres, per la qual cosa rebo moltes felicitacions”. – SANDRA BALAGUÉ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *