Una defensa de la democràcia i el periodisme en plena Super Bowl

El diari The Washington Post ha aprofitat la final de la Super Bowl per estrenar el seu primer anunci comercial. En aquest spot, fan una defensa aferrissada del periodisme i la democràcia en un moment en què les llibertats de la premsa i el dret d’expressió es veuen amenaçats. L’anunci, a més, també ret homenatge a la tasca dels reporters.

L’spot del Washington Post dura poc més d’un minut i està narrat per l’actor Tom Hanks, que recentment s’ha posat en el paper de l’editor del famós diari americà a la pel·lícula d’Steven Spielberg “Los archivos del Pentágono”.

L’anunci comença amb un seguit d’imatges de fets històrics com ara la segona guerra mundial, la lluita pels drets civils o l’arribada a la lluna i continua amb les imatges de periodistes que han estat assassinats o que han desaparegut mentre feien la sea feina.

Entre aquests, es menciona a Jamal Khashoggi, columnista del Washington Post que va ser crític sobre el príncep hereu saudí i que va ser assassinat a l’octubre a l’interior del consolat d’Aràbia Saudí a Istanbul. També hi apareix Austin Tice, un reporter independent desaparegut a Síria durant sis anys, i Marie Colvin, una corresponsal del Sunday Times que va ser assassinada a Síria.

L’anunci conclou amb el missatge: “Perquè saber ens dóna força. Saber ens ajuda a decidir. El coneixement ens allibera. Durant més de 140 anys, The Washington Post ha estat una part clau de la democràcia, la responsabilització del govern i la salvaguarda dels interessos dels lectors”. Finalment, apareix en pantalla la frase “La democràcia mor en la foscor”. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *