Una consulta mèdica al Mercat de Sabadell

El Mercat de Sabadell serà el primer de Catalunya i Espanya en comptar amb un consultori mèdic. La iniciativa és del consultori privat “Metges de Capçalera”, que han obert aquest nou servei accessible i de proximitat al Mercat Central, un dels llocs emblemàtics de la ciutat.

La nova consulta neix amb la intenció d’oferir un servei més proper a la ciutadania, i es vol identificar i comprometre’s amb els valors dels hàbits saludables que simbolitza el Mercat, amb la seva oferta de productes frescos i de qualitat.

La consulta s’ubica a la parada d’una antiga xurreria, convenientment transformada i adaptada a les noves necessitats, en un espai de set metres de llarg per dos d’amplada. Està situada en front de la tradicional parada de “L’Andreu”, que ofereix xarcuteria, entrepans i cafès, i a banda i banda té una fleca i una parada de productes naturals i infusions.

La consulta estarà atesa pels facultatius de “Metges de Capçalera”, especialistes en medicina de família. Oferiran la visita en consulta de malalties agudes i cròniques pel seguiment, prevenció i promoció de la salut. A més, els dissabte també seran centre d’extracció d’anàlisi de sang els dissabtes al matí.

El nou serveis parteix de les premisses de proximitat i accessibilitat. Per això s’hi fa atenció a demanda del ciutadà, sense hora programada.

Per agilitzar les visites i evitar les esperes innecessàries i les cues, disposa d’un sistema informatitzat de “reservi el seu torn”, amb un codi QR en el mòbil del pacient que l’informa del seu torn a mesura que avancen les visites. També disposa d’un format en paper imprès per les persones no usuàries de telèfon mòbil.

“Metges de Capçalera” va néixer l’any 2006 amb la idea de dos metges de família, els doctors Joaquim San José i Miquel Campo, de rescatar la figura del metge de capçalera de tota la vida, accessible, proper i compromès amb el pacient i els seus problemes de salut sense renunciar a les noves tecnologies ni a les xarxes socials. Fins ara comptaven amb dues consultes, una al centre de Sabadell, i una altra al barri de la Creu Alta. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *