Una dona de 99 anys rep la carta d’amor que esperava des de feia 77 anys

La història de vegades ens reserva inesperades sorpreses. I si no, que li preguntin a la Phyllis Pointing, una dona que als 99 anys ha rebut finalment l’esperada resposta a una carta que va enviar l’any 1941 al que llavors era el seu promès, un soldat de servei a la Segona Guerra Mundial. Bill Walker, que va ser destinat a l’Índia el setembre de 1939, li havia fet una proposta de matrimoni a la que la Phyllis va contestar afirmativament. Però després d’enviar el seu sí per carta, no va obtenir mai més cap resposta del seu promès… fins ara.

Resulta que les cartes de Bill Walker i els seus companys es van perdre al fons del mar i es van recuperar anys després. El material es va trobar el 2013 en un vaixell enfonsat a l’oceà Atlàntic descobert per arqueòlegs submarins. En concret, es van recuperar unes 700 cartes personals escrites des de l’Índia britànica que posteriorment van ser restaurades i es van mostrar en una exposició titulada “Voices from de Deep” que va organitzar el Museu Postal de Londres. Les cartes es van conservar perquè estaven sense oxigen ni llum al fons de l’oceà.

Un programa de la BBC va intentar buscar els destinataris d’aquestes cartes. Un dia, van trucar a la porta de Phylis Ponting per veure si ella podia ser la “Phyl” de la carta enviada per Bill Walker l’any 1941. Ella va reconèixer la seva lletra de seguida.

El jove soldat li havia enviat una apassionada carta d’amor on li deia: “Estimada, vaig plorar d’alegria quan vaig llegir la teva carta, no sabia què fer, hauries d’haver estat aquí per veure com de feliç em vas fer quan vaig llegir que acceptaves i que series meva per sempre”. La carta segueix dient: “El meu preciós amor, escric a la persona a qui més adoro i més estimo amb tot el meu cor, soc molt feliç i m’encantaria compartir la meva felicitat amb tu”.

Ponting sempre va pensar que Bill Walker s’havia repensat la seva proposta de matrimoni, així que ara, en rebre la carta, s’ha sentit alleugerida i feliç, segons ha explicat als mitjans britànics.

Al programa The One Show de la BBC, Ponting va dir que “No puc creure que la carta estigués al fons del mar i ara la pugui llegir”. “No crec que en Bill sobrevisqués a la guerra, d’altra forma hauria vingut a buscar-me i ara estaríem casats. Em va estimar moltíssim”, va explicar.    Ponting es va casar amb un altre home, Jim Holloway, i quan aquest va morir, es va tornar a casar amb Reginald Ponting. Actualment té 4 nets i 7 besnéts.

El Museu Postal de Londres ha fet entrega de la carta a la seva legítima propietària. – J. VIVES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *