Una campanya es fixa en els llibres que no es tornen a la biblioteca


La Biblioteca pública de Ripollet ha posat en marxa la campanya #noretornat per conscienciar sobre la importància de retornar els llibres del servei de préstec. Y es que aquesta biblioteca ha comptabilitzat un total de 2620 documents no retornats per part dels usuaris que els van treure en préstec.  
Es tracta, concretament, de 1.018 llibres d’adults, 721 llibres infantils, 753 dvd’s i 128 cd’s de música.

Segons expliquen des de la biblioteca, aquestes xifres que suposen un valor de 32.577 euros en documents no retornats. L’objectiu principal de la campanya  #noretornat no és tant recuperar els documents no retornats, sinó conscienciar als ciutadans i ciutadanes que els llibres de la biblioteca són propietat de tots i totes, que cal cuidar-los i retornar-los per a que la resta de la població en pugui gaudir.

Per visibilitzar la campanya, la Biblioteca ha organitzat una exposició amb les imatges dels documents no retornats, on s’informa dels dies que fa que aquests no tornen a l’equipament. A més, s’han publicat missatges a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

Actualment, la Biblioteca de Ripollet disposa d’un fons de més de 42.000 documents. Llibres, revistes, DVD’s i cd’s de música adquirits amb pressupostos públics. A través del servei de préstec, els usuaris i usuàries, poden emportar-se aquests documents a casa durant 30 dies, prorrogables fins a 60 dies.

L’any 2018 es van realitzar un total de 44.440 préstecs, el que suposa una mitjana de 176 préstecs per dia. Unes xifres que demostren la bona salut de la comunitat de persones usuàries de la Biblioteca pública de Ripollet, expliquen des d’aquest equipament. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *