Un viatge cinematogràfic arreu del món sense sortir del CaixaForum

Un viatge al Líban, Indonèsia, Uruguai o Etiòpia sense sortir del CaixaForum. Aquesta és la proposta que ofereix el cicle 9 països, 9 històries, que comença aquest dijous 11 d’agost. Es tracta d’una mostra de cinema de nou llocs diferents del món amb un mateix punt en comú: un context, social o personal, advers. Històries de supervivència i superació en les quals personatges en ambients hostils troben la manera de seguir endavant.

Ghadi. Líban, Amin Dora. (2014, 118’, VOSE).
Un matrimoni d’un poble tradicional de costa libanès té el seu esperat fill, en Ghadi. El petit neix amb síndrome de Down i agafa el costum d’asseure’s a la finestra i cridar, fet que farà que els veïns comencin a considerar-lo un dimoni i intentin fer-lo fora del poble. Pel•lícula de Busán i Mannheim-Heidelberg (2014).
11 d’agost, a les 20 h. Preu: 4 € per persona. 50 % de dte. per als clients de CaixaBank

La mirada del silenci. Indonèsia, Joshua Oppenheimer (2014, 103’, VOSE).
En format documental, Joshua Oppenheimer explica com, a través d’unes imatges dels responsables del genocidi indonesi gravades per ell, una família de supervivents descobreix els autors de la mort del seu fill. El germà menor decideix aleshores trencar el silenci i la por i enfrontar-se a ells.
18 d’agost, a les 20 h. Preu: 4 € per persona. 50 % de dte. per als clients de CaixaBank

Kaplan. Uruguai, 2014, Álvaro Brechner (98’, VO).
Un quiosquet de platja i la sospita que el seu amo és un nazi fugitiu donen una inesperada oportunitat a Jacobo Kaplan de canviar la seva vellesa avorrida i monòtona. Amb l’ajuda de l’expolicia Wilson Contreras, es llançaran a una esbojarrada i quixotesca recerca per desemmascarar l’alemany.
25 d’agost, a les 20 h. Preu: 4 € per persona. 50 % de dte. per als clients de CaixaBank

Difret. Etiòpia, Zeresenay Mehari. (2014, 99’, VOSE)
Un grup d’homes intenta segrestar l’Hirut, una nena de 14 anys que torna de l’escola, La petita mata els seus raptors per escapar-se’n, però pot ser condemnada perquè a Etiòpia el matrimoni per rapte encara es continua acceptant. La Maeza Ashenafi, advocada que lluita pels drets de la dona, serà qui la defensi per evitar-ho.
1 de setembre, a les 20 h. Preu: 4 € per persona. 50 % de dte. per als clients de CaixaBank

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *