Un treball de recerca es converteix en associació d’ajuda als refugiats

El treball de recerca que van fer dos alumnes de batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró s’ha acabat convertint en una associació d’ajuda als refugiats siris. L’entitat es diu Humanity Wings i ha estat impulsada per Mercedes Sánchez i Joan Simó.

Aquests estudiants de Segon de batxillerat van decidir fer el seu Treball de Recerca centrat en l’ajuda als refugiats. Inicialment només es plantejaven impulsar una campanya solidària per recaptar fons. Però per un seguit de casualitats els va sorgir l’oportunitat  de viatjar a un camp de refugiats a Grècia (Frakapour). “Allí vam adonar-nos que quedava molta feina per fer. Aquelles persones ens necessitaven i nosaltres no podíem mirar cap a una altra banda”, expliquen al seu web.

Així va néixer la campanya solidària “Netegem la Guerra”, que s’ha encarregat de recollir diners i tot tipus de peces de roba per fer la vida més fàcil als habitants del camp de Frakapour durant el llarg hivern. La campanya ha desembocat en un projecte més ambiciós, que pretén implicar molta més gent més enllà dels amics i familiars que els havien donat suport fins llavors. Així és com Netegem la Guerra es va convertir en Humanity Wings.

De moment, l’associació involucra una vuitantena de persones i centra la seva activitat principalment a Sèrbia, on la situació dels refugiats és molt complexa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *