Un tàndem solidari pel Camí de Santiago

Una jove catalana amb esclerosi múltiple i ceguesa farà els 500 quilòmetres del Camí de Santiago en una bicicleta-tàndem amb una finalitat solidària. L’objectiu de Neus Benítez é el de recaptar 6.000 euros per destinar-los a al programa per a infants amb esclerosi múltiple de la Fundació Esclerosi Múltiple. Per això, anirà acompanyada del seu guia Xavi Maltas i recorrerà la distància que hi ha entre Burgos i Santiago de Compostela. El repte s’ha batejat amb l’etiqueta #tandEMStgo.

Benítez, barcelonina de 24 anys, va ser diagnosticada d’esclarosi múltiple l’any 2010, quan en tenia 15. Després va perdre la visió de l’ull dret després de patir un inflamació del nervi òptic. Però això no la va impedir treure’s un grau mitjà en atenció a persones amb dependència. Quan va començar a perdre la visió en l’altre ull,es va abocar en l’esport.

La Neus va iniciar el repte el passat 1 de setembre i el portarà a terme en una setmana. Durant l’estiu s’ha estat preparant i entrenant-se per poder estar a punt per assolir el repte.

En declaracions a ACN, Benítez anima a tothom a fer esport i especialment a les persones amb diversitat funcional, ja que el serveix de rehabilitació i per sentir-se motivats i veure del què són capaços. “Que et diguin que has de deixar de treballar la resta de la teva vida amb 24 anys és molt dur; he hagut de replantejar-me la meva vida”, admet.

Benítez disposa d’un canal propi de Youtube per donar veu a les persones amb diversitat funcional i fer-les veure que es poden refugiar en el món de l’esport. De moment ja s’ha complert un terç de l’objectiu de recaptar 6.000 euros a través del micromecenatge, gairebé 2.000 euros des del maig, quan encara falten tres mesos per tancar els donatius.

L’escleròsi múltiple és una malaltia neurològica discapacitant que afecta principalment les dones entre els 20 i els 40 anys, tot i que fins a un 10% dels casos que es diagnostiquen són en infants. – Redacció

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *