Un supermercat lliure de plàstics

Una cadena holandesa de supermercats especialitzats en productes ecològics, Ekoplaza, obrirà el proper 27 de març un nou establiment lliure de plàstics. El nou Ekoplaza Lab, que s’ubicarà a la Jan Pieter Heijestraat d’Amsterdam i serà tipus pop-up stoes, oferirà només productes a granel o embolicats en paper, cartró o altres alternatives amb certificació ecològica. En concret, els clients hi podran trobar 680 productes, com carns, lactis, cereals, salses, fruites i vegetals, tots ells envasats en biomaterials compostables, fet que suposa una alternativa saludable i ecològica respecte del packaging plàstic tradicional.

La cadena holandesa, que compta amb 74 botigues a tot el país, ha col·laborat amb el grup d’acció ambiental anglès A Plastic Planet per fer realitat aquest nou concepte de comerç “lliure de plàstics”, i ja treballen per obrir un segon establiment similar a La Haya.

La generació de residus és un dels problemes mediambientals més greus arreu del món. A l’estat espanyol es calcula que en un any cada ciutadà genera sis vegades el seu pes en residus, i entre ells, els més perillosos són els plàstics. Es calcula que consumim 1,9 milions d’ampolles de plàstic al dia, residus que són molt difícils de reciclar.

Per això estan proliferant les mesures com la d’Ekoplaza, a Holanda, o Iceland, al Regne Unit. Aquesta cadena especialista en congelats va decidir eliminar a principis d’any tots els els envasos de plàstic en els seus productes de marca blanca d’aquí a 2023. A Barcelona també tenim experiències similars, com per exemple la del supermercat Yes Future, positive supermarket, que només ven productes a granel. – JUDITH VIVES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *