Un Sant Jordi sensible amb la gent gran

L’Associació Amics de la Gent Gran fa una crida de cara a la diada de Sant Jordi per no discriminar les persones grans amb la campanya de sensibilització Roses Contra l’Oblit. La campanya compta amb Andreu Buenafuente com ambaixador i compta també amb el suport de personalitats com la cuinera Carme Ruscalleda, l’economista Arcadi Oliveres, el tenista Sergi Bruguera o el comunicador Òscar Dalmau. Tots ells, juntament amb els 1500 voluntaris de l’entitat que se sumaran a la campanya, es mobilitzaran portant roses i llibres a centenars de persones grans que pateixen soledat.

El mateix dia es replicarà aquesta activitat a més de 30 residències de la província de Barcelona amb 2.500 roses entregades a persones grans. La mobilització tindrà lloc als municipis de les 10 comarques en les quals les persones voluntàries de l’entitat acompanyen a persones grans tot l’any: Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat, Sabadell, Granollers, Vic, Móra la Nova, Reus, Tarragona, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Lleida y Girona.

Es calcula que  més de 175.000 persones grans a Catalunya passaran soles la Diada de Sant Jordi, la festivitat més emblemàtica de l’any. Amics de la Gent Gran impulsa aquesta campanya  per fer que la diada sigui una mica més especial i, al mateix temps, conscienciar la ciutadania sobre els perills socials que té la discriminació per qüestions d’edat (edatisme).

Amb l’eslògan “Tan singulars com tu” Amics de la Gent Gran volen desmitificar la imatge homogènia de les persones grans que s’atribueix al pas del temps. La campanya consisteix en portar a la gent gran que viu sola una Rosa Contra l’Oblit, un fermall fet de roba i feltre que simbolitza la implicació en la causa de totes aquelles persones que hi participen. La rosa es pot aconseguir a la botiga solidària d’Amics de la Gent Gran o a les botigues a Catalunya d’Abacus Cooperativa, Natura o Casa del Libro.

La recaptació del producte va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat. La col·laboració de la Obra Social “la Caixa”, amb la qual Amics de la Gent Gran manté un conveni estratègic, està sent clau per al bon resultat de la campanya. La missió de les dues entitats és ajudar conjuntament a les persones grans en situació de fragilitat durant tot l’any.- REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *