Un raspall de les dents eco-friendly

Potser no en som conscients, però raspallar-nos les dents pot arribar a provocar un fort impacte mediambiental. Es tracta d’una activitat quotidiana que fem diverses vegades al dia i generalment amb raspalls de plàstic que poden acabar sent font de contaminació. Per combatre aquesta situació, l’empresa NaturBrush ha llençat al mercat un raspall de dents 100% biodegradables. Estan fets de bambú, un material que, un cop el raspall queda en desús, podem enterrar, en un test o al jardí, i als quatre o cinc mesos “es degrada, s’integra a la terra i serveix d’abonament”.

Naturbrush fabrica aquest raspall amb un tipus de bambú procedent dels boscos xinesos de Ningbo que els óssos panda no poden menjar perquè les seves fulles únicament creixen a la punta. D’Aquesta manera tampoc no es treu l’aliment dels pandes i no es deforesta. El raspall està fet de fibra de bambú i bionylon per a les truges. Es tracta d’un tipus de niló que no utilitza petroli en la seva fabricació, requereix menys energia, el seu processament emet menys diòxid de carboni que la producció de niló verge i pot ser reciclat.

El lema de Naturbrush és “somriure feliç, planeta feliç”, en referència al fet que el raspall dental està dissenyat per aportar una bona salut bucodental i per no contaminar el planeta. A més, el bambú és un antibacterià natural que repel·leix microbis i agents externs, evitant que s’acumuli la brutícia a la superfície, un valor afegit que no es troba en els raspalls convencionals

L’any passat, NaturBrush va llançar al mercat 90.000 raspalls i confien en triplicar la xifra durant el 2018, fins als 270.000. La marca també està desenvolupant nous productes, com bastonets, per als que empra cotó orgànic i bambú; i esponges desmaquillants, també de cotó orgànic. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *