Un nen refugiat es converteix en campió mundial d’escacs

Es diu Tanitoluwa Adewuwi i amb només 8 anys ha aconseguit coronar-se com el nou campió d’escacs a la competició estatal de Nova York. Només aquesta fita ja seria impressionant per un infant de la seva edat. Però és que a més es dona la circumstància que el menut, d’origen nigerià, és un refugiat de Boko Haram que viu sense llar a Manhattan amb la seva família.

Tani, com el coneix tothom, juntament amb la seva mare, el seu pare i el seu germà gran, van fugir al nord de Nigèria el 2017 per temor a possibles atacs del grup terrorista Boko Haram. La família Adewumi es va traslladar a la ciutat de Nova York fa un any, on Tani es va inscriure a l’escola PS 116 de la ciutat i va aprendre a jugar als escacs. Ara és un dels millors jugadors del país per a la seva edat. El jove aspira a ser “el gran mestre més jove”, ha explicat en declaracions al New York Post.

La seva primera exhibició ja va posar de manifest un talent inusual i això el va portar a inscriure’s al programa d’escacs de l’escola, que va acceptar apuntar-lo sense que pagués quotes. Ara és un dels millors jugadors del país per al seu grup d’edat. La professora principal de l’escola, Jane Hsu, ha explicat al New York Times que la victòria de Tani és “un exemple inspirador de com els reptes de la vida no defineixen a una persona”.

La família ha sol·licitat asil i, segons sembla, se’ls proposarà una audiència al departament d’mmigració a l’agost. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *