Un Mic per fer teràpia amb nadons sords

Tres tècnics de TV3 han creat un peluix terapèutic per a nadons sords. Però no és qualsevol peluix, sinó en Mic, la popular titella de llana del club Super 3.

La iniciativa va sorgir de Cristina Garcia, una enginyera de telecomunicacions que treballa al 324 com a tècnica de so, i que coneix la realitat dels nadons sords ja que té una neboda que va ser diagnosticada d’hipoacúsia profunda amb només dos mesos. Per al seu projecte va comptar amb el suport de dos treballadors del mateix canal, Marc Sanclimens i Albert Comaposada. Els tres van fer realitat una joguina amb la forma d’en Mic i que ajuda al desenvolupament cognitiu dels bebès amb sordesa.

Els nadons emeten sons de forma innata i els van repetint perquè se senten a si mateixos. En el cas dels nadons sords, en no sentir-se deixen de fer aquests sons, i això posa en risc el desenvolupament de la parla. Per aquesta raó, la teràpia es centra en mantenir la capacitat d’emetre veu voluntàriament. Per aconseguir-ho, els logopedes van servir un ninot amb llum que s’activa manualment quan la criatura fa un so.

El peluix creat per Cristina Garcia intenta automatitzar aquest procés. Juntament amb els seus companys, que fabriquen gadgets per millorar la vida de persones amb discapacitat, van crear aquesta joguina terapèutica que funciona amb una placa d’Arduino programada per encendre el led del nas del Mic, quan el micro detecta un so.

Gràcies a aquest invent, fa uns mesos van guanyar el concurs de “Productes de suport i solucions de baix cost” organitzat per la Fundació Nexe, una fundació que treballa a favor de la infància amb pluridiscapacitat i les seves famílies. – Redacció

Uneix-te al debat

  • Bona tarda, estem molt orgullosos del nostre fill Albert Comaposada i els seus companys i amics de feina a TV3, per totes les iniciatives i projectes que tenen en comú, sense ànim de lucre. Anims i endavant. Els pares Joan i Dolors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *