Un jove de Barcelona proposa iglús fets d’armilles salvavides de Lesbos

activitat1062Dins el projecte “Mar, Mort, Mans”, que fins finals de setembre ofereix el Museu Marítim de Barcelona per denunciar l’actual crisi dels refugiats que s’està vivint a la Mediterrània, a l’entrada d’aquest edifici es pot veure la proposta artística d’Achilleas Souras, un iglú fet amb armilles salvavides utilitzades pels refugiats que han arribat a l’illa de Lesbos.

Els centenars d’armilles taronges que des de fa mesos s’aglutinen a les platges d’aquesta l’illa grega s’han convertit avui en el principal símbol de la tragèdia dels refugiats, molts dels quals no han arribat a la costa, però també en un problema mediambiental per les autoritat de la zona. Encara que diverses entitats de la zona treballen per reciclar-les, no donen a l’abast.

Per aquest motiu, quan Achilleas Souras, estudiant de 15 anys de l’American School of Barcelona, va contactar amb l’alcalde de Lesbos, Spyros Galinos, per sol·licitar-li l’enviament d’algunes armilles per fer un projecte artístic de denuncia i conscienciació de la situació dels refugiats, no va dubtar en fer-li arribar dues-centes unitats.

A partir d’aquí, la proposta ha estat convertir les armilles en un iglú, un allotjament senzill i fàcil de muntar per quan els refugiats toquin terra. Un habitatge sostenible que representa “protecció a l’aigua i refugi a la terra”, lema de l’autor. Un habitatge que encara fa olor de mar, però també d’esperança Una aposta que Souras presenta amb un doble objectiu: conscienciar la gent respecte la tragèdia, però també presentar una sortida de reciclatge útil a les 450.000 armilles que s’acumulen a Lesbos. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *