Un joc per potenciar els valors en família

Un joc pensat perquè tota la família treballi els valors i el foment de les emocions. Això és el Joc dels tòtems, un joc impulsat per Júlia Lucas i la seva parella amb la voluntat d’educar els infants en valors de forma conscient i, al mateix temps, divertida i amena.

Segons va explicar Lucas en una entrevista al programa Valors a l’Alça, la idea d’aquest joc va sorgir davant de la manca de temps a causa de les seves respectives feines. “Vam idear una eina de comunicació i aprenentatge educatiu”, explica.

El joc consta d’una caixa de fusta, una “caixa màgica”  dins la qual, amagats dins una bossa, hi ha 13 peces, els anomenats “tòtems”. Cadascun d’ells representa un valor com ara la diversitat, respecte, civisme, paciència, creativitat, etc.

Per jugar-hi, explica Júlia Lucas, “un cop per setmana tota la família es reuneix al voltant de la caixa, i ha de ser tothom perquè si no el joc no funciona”. Cada membre de la famíliatreu una peça i ha d’explicar el què ha entès sobre el concepte que correspon a aquell tòtem. Tot seguit ha de posar algun exemple i comprometre’s a fer alguna acció que tingui a veure amb el valor que li ha tocat aquella setmana.

Segons explica la impulsora del joc, aquest “també permet que els infants puguin expressar les seves emocions” i per això “molts psicòlegs i pedagogs ens el demanen per treballar”

El joc es pot comprar a través de la web El joc dels Tòtems. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *