Un gest solidari amb els animals

El gest d’una jove turca que va tapar amb la seva bufanda un gos abandonat del carrer s’ha convertit en tot un símbol de la solidaritat amb els animals. Les imatges d’aquesta noia van ser captades per una càmera de seguretat i ràpidament es van fer virals per la càrrega de valors del seu gest.

El vídeo mostra com una noia surt d’una cafeteria de la població turca de Zonguldak. Fa un dia fred i plujós. A la porta de la cafeteria hi ha un gos de carrer arrupit i tremolant, que busca la escalfor del sortint de la calefacció. La noia es queda uns instants observant l’animal i tot seguit es treu la seva bufanda per fer-la servir de manta improvisada per tapar l’animal.

Les imatges no van quedar en l’anonimat i de seguida van fer el salt a les xarxes socials i també als mitjans d’informació turc, que es van fer ressò del gest caritatiu d’aquesta noia.

La jove va ser identificada al cap de poc. Es tracta de Duygy Elma, una periodista de 23 anys. “Estàvem asseguts en una cafeteria uns amics i jo me’n vaig anar. De sobte vaig veure un gos davant de la cafeteria. El clima era plujós i fred, així que volia assegurar-me que l’animal no passés fred i no vaig dubtar a tapar-lo amb la meva bufanda. No vaig poder suportar veure’l tremolar”, ha explicat la noia als mitjans.

Elma no ha parat de rebre elogis de tot el món per aquesta acció solidària. S’ha mostrat sorpresa pel ressò mediàtic del seu gest però també assegura estar satisfeta d’haver servit d’exemple per a d’altres persones en el seu tracte amb els animals. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *