Un espot contra l’edatisme

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha llençat un sport amb el que vol combatre la discriminació a la vellesa. L’anunci, titulat #SempreÀngela, acompanya des d’una mirada íntima i quotidiana a l’Àngela, una noia de 20 anys. La veiem en el seu dia a dia i la veiem quan, mirant-se al mirall, passen els anys i ja en té 80. Segueix sent la mateixa persona, fent les mateixes coses, amb la mateixa essència, però amb més experiència.

L’objectiu de l’ABD acabar amb l’edatisme, la discriminació i rebuig a l’envelliment, i posar al centre l’envelliment. L’entitat explica que l’actual societat accelerada en què vivim, que premia allò nou i jove i censura tot el que representa fer-se gran, han volgut aturar-se i posar consciència en què totes les persones envellim i tenim dret a viure una vellesa digna on totes les opcions de vida siguin respectades.

El vídeo forma part del projecte Bon tracte, jo també vull envellir dignament, un programa desenvolupat per ABD i què fa anys treballa per generar estratègies per fer ressorgir els valors de bon tracte i respecte a les persones quan envelleixen. En concret, aquest projecte va dirigit a infants i joves d’entre 7 i 21 anys de centres educatius de primària, secundària, batxillerat i formació professional d’arreu de Catalunya.

En aquest sentit, fa temps es va elaborar el manual de conscienciació Fem un tracte? i periòdicament es creen espais de diàleg en diferents centres educatius de tot Catalunya, així com diverses activitats intergeneracionals. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *