Un espai per a infància vulnerable impulsat per Sor Lucia Caram

L’antic noviciat del convent de Santa Clara de Manresa s’ha convertit en espai d’atenció integral per a nens de 0 a 18 anys en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. La iniciativa sorgeix de les pròpies monges del convent, entre les quals hi ha la dominica Sor Lucia Caram.

“És un espai d’oportunitats, per escoltar i auscultar les famílies que hem empobrit com a societat”, ha assegurat. Es tracta d’un espai de joc i d’aprenentatge on s’atenen de forma integral nens derivats de Serveis Socials. Ara, l’objectiu es replicar aquesta iniciativa a d’altres ciutats catalanes”, explica Caram en declaracions a l’ACN.

Segons la religiosa, l’objectiu es que l’exemple de Manresa trobi la seva rèplica en altres ciutats catalanes. Al país hi ha actualment més de 280.000 nens en situació de risc d’exclusió social.

Gràcies a aquesta iniciativa, l’antic noviciat del convent s’ha reconvertit en la casa de la infància Francesc d’Assís. El projecte compta amb el suport de la Caixa, que ha destinat un milió d’euros a l’adequació de l’espai, i que funciona a mig rendiment des de fa un any. El projecte s’emmarca dins del programa CaixaProinfància, que lluita contra la pobresa infantil de l’Obra Social La Caixa.

El casal inclou un espai materno-infantil per a nens de 0 a 3 anys, on es pot treballar també amb les famílies i també espai de socialització de treball d’hàbits i habilitats destinat a nens de 4 a 18 anys en diversos horaris, inclosos els caps de setmana.

A més, hi ha l’espai de l’hort del convent, que també s’ha adequat per a realitzar-hi jocs infantils i practicar diferents esports.- Red.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *