Un dron per millorar les missions de rescat de Proactiva Open Arms

Tres estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participen en un projecte per desenvolupar un dron de reconeixement a mar obert per a la recerca de persones i embarcacions. El projecte, que porta el nom de Freeda, es porta a terme en col·laboració  amb la Hemav Foundation i té la finalitat de millorar les missions de rescat de l’ONG Proactiva Open Arms.

Segons explica l’ACN, els responsables de la iniciativa ja han fet el primer test de l’aparell a alta mar, concretament a Borriana (Castelló), i consideren els resultats “determinants” per al futur desenvolupament del projecte. Segons l’entitat, aquests drons seran de gran ajuda per ampliar l’àrea controlada i esperen poder-los tenir aviat.

La Hemav Foundation, entitat sense ànim de lucre que estén l’activitat de la companyia tecnològica espanyola Hemav a través de projectes d’innovació de caràcter social, humanitari i ambiental, considera que l’ús de drons suposa un “gran avantatge” en les tasques de rescat de persones al mar pel fet que poden volar a llargues distàncies i ampliar l’àrea controlada.

També asseguren que treballant amb diverses plataformes simultàniament “es podria tenir una vigilància pràcticament constant” de la zona de recerca i salvament de Líbia, al mar Mediterrani. Alhora, els drons permeten detectar embarcacions “amb més rapidesa” i donar avisos “a temps” per permetre l’actuació dels socorristes. – Red

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *