Un documental sobre l’Alzheimer inaugura el Brain Film Fest

La pel·lícula Monster in the Mind (EUA, 2016) inaugura aquest divendres el Brain Film Fest 2018. Es tracta d’un documental de la periodista Jean Carper que, en assabentar-se de què corria un alt risc de patir Alzheimer, va iniciar una investigació sobre la història d’aquesta malaltia prenent com a inspiració els malsons, els films de ciència-ficció, horror i desastres.

El nou festival Brain Film Fest 2018 projectarà en els propers dies un total de 28  curtmetratges a competició de nou països diferents. El Jurat del Premi Solé Tura, format, en aquesta edició, pels directors cinematogràfics Maria Ripoll i Agustí Villaronga, el professor de periodisme Bienvenido León, l’educadora social Roser Guerra i la psiquiatra Paz Flores hauran de triar els guanyadors

A més, es projectaran dos llargmetratges fora de concurs. Un d’ells serà Rocks in My Pockets (Letònia, 2014), una pel·lícula d’animació que narra la història de cinc dones de la família de la directora que combaten la depressió i l’esquizofrènia. La seva directora, Signe Baumane, visitarà el festival i conversarà amb els espectadors que assisteixin a la projecció.

El segon film és Can You Rebuild My Brain? (Gran Bretanya, 2018), una història de la guanyadora del Premi Solé Tura honorífic del 2014 amb el film My Beautiful Broken Brain, Lotje Sodderland, que ara s’endinsa en el món de la neurocirurgia per observar tractaments per al Parkinson, l’Alzheimer i l’autisme i que acompanyarà la projecció oferint un col·loqui amb el públic.

A banda de les pel·lícules, el Brain Film Fest oferirà altres activitats paral·leles com un debat, dos tallers i dues xerrades. – REDACCIÓ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *