Un documental desmunta els falsos mites sobre el reciclatge

Desmuntar els mites sobre el reciclatge i conèixer la realitat dels residus que llancem a la brossa. Aquest és l’objectiu del documental “Molta Merda”, que ha produït el Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme per explicar i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància del reciclatge.

El documental està protagonitzat per Quim Masferrer, que ha visitat diferents pobles del Maresme i la planta del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans de la comarca (CTRSUM) per acostar la importància del reciclatge a la ciutadania. La seva experiència es la base d’aquest documental que s’integra dins de la campanya “Recicla i guanyaràs” que el Consorci està duent a terme durant tot el curs 2017-2018.

En el documental, Masferrer mostra la realitat del reciclatge a la comarca del Maresme i, per extensió, de tot Catalunya. Ho fa de manera amena i pedagògica però al mateix temps rigorosa. El documental es divideix en quatre capítols, que es poden visionar de manera independent o que, junts, dibuixen una completa realitat de la gestió de residus.

En el primer, es vol cabar amb alguns tòpics relacionats amb el reciclatge com ara que al seu darrera només hi ha màfies o que el reciclatge és un negoci,  o que al camió després es torna a barrejar tot. En el segon, s’incideix en el cost econòmic de no reciclar, demostrant l’estalvi que s’obté i els llocs de treball que es generen.

El tercer bloc inclou l’opinió d’experts que exposen opcions de futur per millorar els resultats en els índexs de reciclatge, per exemple el sistema porta a porta. Finalment, el documental també mostra pas a pas la tasca que es fa a la planta de valorització de residus de fracció resta.

‘Molta merda’ es va estrenar dijous 14 de juny a Mataró i a partir d’ara es podrà veure als diferents ajuntaments consorciats, ja sigui a través de centres educatius o de les regidories de Medi Ambient. A més, el Consorci ha encetat converses amb diferents operadors de televisió per poder difondre’l en l’àmbit català.- REDACCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *