Un dia per promoure la Internet segura

Aquest 6 de febrer se celebra el Dia d’Internet Segura -Safer Internet Day en les seves sigles en anglès (SID)-. Es tracta d’un esdeveniment promogut cada mes de febrer per la xarxa INSAFE / INHOPE amb el suport de la Comissió Europea, amb l’objectiu de promoure un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre nens i joves. La jornada pretén no només  crear una Internet més segura, sinó una Internet millor, per convertir-la en un espai en el qual tots fem ús de la tecnologia de manera responsable, respectuosa, crítica i creativa.

El lema d’aquesta edició és “Crea, connecta i comparteix Respecte: Una Internet Millor Comença amb tu”. El missatge vol celebrar el caràcter positiu d’Internet i convida a sumar-se al moviment global, participar i aprofitar el millor d’Internet per unir persones. El SID reuneix a milions de persones de tot el món per impulsar canvis positius i conscienciar sobre la seguretat a Internet. Es dirigeix especialment a infants i joves, pares, mares i tutors, professors, educadors i treballadors socials, així com a les empreses i responsables polítics, animant-los a participar de manera activa en la creació d’una Internet millor.

Les preocupacions de pares i mares

Segons les dades d’una enquesta de Kaspersky Lab, els principals temors dels pares i mares tenen a veure amb el risc que els seus fills puguin ser víctimes de ciberassetjament (55%), que es comuniquin amb estranys (52,2%), que comparteixin informació personal (49,1% ) i que accedeixin al contingut explícit o inapropiat (45,9%). Tres quartes parts dels pares i mares estan convençuts que els nens poden accedir al contingut inapropiat sense restriccions. En aquest sentit, les famílies i tutors tenen un paper fonament a l’hora d’educar i inculcar als menors la importància de fer un ús responsable, respectuós, crític i creatiu de la tecnologia, ja sigui mitjançant el diàleg amb els infants però també actuant com a exemple i referents de comportament digital. – J.V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *