Un curtmetratge contra les pressions estètiques

Lluitar contra la imposició dels cànons estètics. Aquest és l’objectiu que es van fixar les realitzadores Cinta Tort (coneguda com a Zinteta) i Yaiza de Lamo amb el seu curtmetratge “Miedo”. El video, penjat a Vimeo, s’ha fet viral en els darrers mesos.

“Por. Por a la bàscula. A engreixar. A mirar-se al mirall”. Així comença aquest curt de poc més de dos minuts en els quals es mostra la pressió a la que es veuen sotmeses milions de noies que no compleixen amb els suposats cànons de bellesa que fixa la societat. En el curt, una noia es despulla davant el mirall i amb un retolador va marcant les parts del cos que hauria de millorar o treure amb cirurgia estètica. Al mateix temps, una veu en off va enumerant les pors de les dones a no respondre als cànons fixats.

“La pressió estètica no deixa de ser una via de violència que ens oprimeix en el sistema patriarcal en què vivim i que no hem d’ignorar. El vídeo pretén mostrar com aquesta pressió influeix en la pròpia acceptació d’una mateixa, generant una sèrie d’emocions, sentiments i percepcions negatives que afecten la nostra autoestima”,  expliquen les creadores d’aquest curtmetratge a la seva pàgina de Vimeo.

La pressió que pateixen moltes dones, especialment noies joves, poden desembocar en situacions de baixa autotestima i, a la llarga, poden fer aparèixer situacions més greus com ara casos de bulímia, anorèxia i depressió.

“Volem que aquesta obra en format audiovisual sigui una eina de conscienciació per acabar amb la violència que patim dia a dia sobre els nostres cossos”, afegeixen les autores de Miedo. – Judith Vives

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *