Un centenar de persones participen als “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal”

'10 minuts de silenci' a Mataró.
’10 minuts de silenci’ a Mataró.

Un any més, i jan en són setze, es va celebrar ahir al vespre a Mataró els “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal”. Un centenar de persones van participar enguany en aquest acte que té com a missió reivindicar el veritable sentit del Nadal i el valor del silenci.

L’acte, organitzat per la Fundació Carta de la Pau, el Grup Tercer Món-Mataró, Justícia i Pau, Acció Catòlica Obrera i la revista Valors, va començar amb la lectura d’un text sobre el Nadal i el silenci autoria del filòsof i teòleg Francesc Torralba.

“El silenci obres les portes que no poden obrir les paraules. El silenci ens permet veure el que no veuen els ulls. El silenci ens permet meditar sobre allò que realment té sentit. El silenci ens obre les portes a un Nadal desconegut, a un Nadal invisible que lluny de la cridòria lluny de les llums i del consum desbocat, ens exhorta a trobar-nos amb nosaltres mateixos i a descobrir l’eterna innocència de l’infant que encara no ha mort sota el pes dels objectes, de les veus i de les presses” (fragment)

I, després, amb la companyia de la llum d’una candela i amb el contrast del so de les nadales de les botigues, es van fer els deu minuts de silenci i reflexió personal. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *