Un banc d’imatges per conscienciar sobre la realitat dels sense sostre

Trencar els prejudicis que existeixen vers les persones sense llar i denunciar la realitat invisible del sensellarisme. Aquest és l’objectiu de la campanya Homeless Commons que ha impulsat Arrels Fundació i Arena Media per intentar canviar la mirada de la societat vers les persones sense llar.

El Manel, el Paco, el Valerio, el Salvador i l’Esteban són algunes de les persones que han viscut al carrer i que han cedit la seva imatge per aquesta campanya. Consisteix en un banc de fotografies protagonitzat per persones sense llar que fan de models en situacions quotidianes com un sopar, una reunió d’amics o una tarda a l’oficina, acompanyades de persones voluntàries d’Arrels. La campanya els mostra en aquest context per trencar amb la idea que les persones sense llar estan associades a l’alcohol, l’incivisme o la violència.

Homeless Commons, segons expliquen des d’Arrels Fundació,  convida a desmuntar aquests prejudicis mostrant una altra cara que parli de persones que es relacionen, que s’emocionen, que s’involucren en projectes col·lectius i, sobretot, que volen transformar la mirada de la societat.
El banc d’imatges compta amb 136 fotografies que es poden utilitzar per dissenyar anuncis i altres projectes creatius per a públics particulars i empresarials. A HomelessCommons.org es pot comprar la col·lecció completa, una sèrie temàtica d’entre 40 i 54 imatges o adquirir una imatge única a canvi d’un donatiu voluntari. També s’ofereixen sessions fotogràfiques a mida per a empreses que vulguin donar valor afegit a la seva comunicació. Tots els beneficis obtinguts serviran per seguir avançant en el repte #ningúdormintalcarrer.

Homeless Commons és el primer banc d’imatges protagonitzat per persones que han viscut al carrer però forma part d’un projecte més ambiciós que porta a terme Arrels Fundació. En concret, l’entitat vol crear el segell Homeless Commons, una llicència justa i solidària inspirada en Creative Commons que permetrà utilitzar de forma lliure aquestes fotografies, les tipografies HomelessFonts i altres obres cedides per persones que volen invertir els beneficis de la seva venda per fer possible #ningúdormintalcarrer.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *