Un any després de Trump, Valors reflexiona sobre els diferents populismes

El gener de 2017, Donald Trump va prendre possessió de la Casa Blanca nord-americana, en la més gran victòria del discurs populista en el món occidental. Un any després del seu nomenament, Valors reflexiona sobre els diferents populismes que prenen cos tant a Europa com a Amèrica i a la resta del món.

El número el protagonitza Fernando Vallespín, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Madrid, un expert en teoria política i en pensament polític que ha estat director del Centre d’Investigacions Sociològiques entre 2004 i 2008. “El populisme és l’expressió de la crisi del sistema”, apunta Vallespín posant el focus en una possible lectura positiva del concepte.

El monogràfic el completen una entrevista al sociòleg Carlos de la Torre, autor de Populismos. Una inversión rápida (Ed. Tibidabo) i professor de la Universitat de Kentucky, on defensa els populismes d’esquerres respecte els de dretes, i una altra conversa amb Àngel Castiñeira, director de l’Observatori dels Valors, el qual alerta del perill del populisme si Europa no es capaç de renovar-se.

Fora del monogràfic, s’entrevista Joan Garcia del Muro, professor de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, que acaba de guanyar el premi d’assaig Josep Vallverdú amb un estudi que reflexiona sobre la postveritat, que porta pet títol Good Bye, veritat.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, acudiu als nostres punts de venda o compreu-la directament a l’iQuiosc.cat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *