Un anunci contra la masculinitat tòxica

Un anunci de la marca de productes d’afaitat Gillette que intenta trencar tòpics sobre la masculinitat s’ha fet viral i, curiosament, ha generat un allau de crítiques entre els homes que continuen defensant una idea tradicional sobre el rol masculí.

L’anunci posa en qüestió el propi eslògan de la marca, que és el de “El millor per a l’home” i li dona la volta per tal de desmuntat una certa masculinitat tòxica. L’espot comença amb una referència al moviment “Me too” i continua mostrant situacions d’assetjament o agressivitat en les que alguns homes decideixen reaccionar d’una forma contrària a la establerta.

Així, per exemple, es veu com un home increpa a un altre que acaba de ficar-se amb una dona, o un altre home que separa a dos nens que es barallen enlloc d’animar-los, com se suposa que defensa una masculinitat més tradicional. Amb aquests exemples, Gillete vol transmetre el missatge de que cal fer tots els gestos possibles per consolidar la igualtat, en oposició a l’assetjament i el masclisme.

Al final del vídeo, el conegut eslògan de Gillette es manté, però amb una nova lectura en la que “El millor per a l’home” ja no és “l’afaitat a repel que tornarà boges les dones”, sinó que és l’actitud d’ajudar els altres, lluitar per la igualtat i donar exemple als més joves. “Perquè els nens que ens miren avui… seran els homes de demà”, conclou l’anunci.

En només un dia, l’anunci va acumular més de tres milions de visites a Youtube i més de 300.000 “no m’agrada” enfront els 70.000 “likes” de la gent que ha celebrat la iniciativa de la popular marca de fulles d’afaitar. A les xarxes socials, molts homes han mostrat el seu rebuig a la campanya i han manifestat la seva voluntat de deixar de fer servir productes de la marca. Per altra banda, moltes altres persones han felicitat Gilette per aquest anunci. – J. Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *