Una adolescent atrapada en un cos de noi

Aquest divendres s’estrena Girl, l’opera prima del director belga Lukas Dhont, que aborda el tema de la transexualitat en els adolescents a partir de la història d’una nena transgènere que està a punt d’iniciar el seu tractament hormonal.

Lara és una noia de 15 anys, atrapada en el cos d’un nen, que farà tot el possible i imaginable per fer realitat el seu somni, convertir-se en ballarina. Els esforços i sacrificis que haurà de fer son comparables als que haurà de sotmetre’s per fer possible el seu canvi de sexe.

El film ha estat impulsat pel mateix equip de producció d’Alabama Monroe. Entre les dificultats de tirar endavant el projecte destaca la de trobar a la seva protagonista. Després de fer un càsting entre més de 500 candidats, el director va optar pel jove ballarí Victor Polster, que dona vida a Lara. La seva actuació li ha valgut obtenir un premi a Cannes.

De Girl destaca la naturalitat i subtilesa amb la que està explicada la història de Lara i el seu procés. La pel·lícula defuig caure en tòpics i mostra a la jove en un entorn comprensiu en el que troba el suport del seu pare i la seva família i amics. Perquè Girl prefereix centrar-se en mostrar el rebuig de Lara al seu propi cos.

Resulta interessant com s’estableix un clar paral·lelisme entre l’esforç de la noia que somia en ser ballarina, i que sotmet el seu cos a dures proves i dolors, i el procés físic pel qual ha de passar per poder-se convertir definitivament en una noia.

Especialment remarcables son totes les seqüències de dansa, coregrafiades pel prestigiós coreògraf Sidi Larbi Cherkaoui. En aquestes seqüències, la càmara literalment vola al costat de la protagonista. -Judith Vives

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *