Triomfa a França ‘Demain’, un documental ‘alterconsumista’

El 29 d’abril arribarà als cinemes catalans Demain (Demà), premi Cesar al millor documental. Una història positiva que busca respostes a les múltiples crisis globals que vivim: econòmica, ecològica i social.

El punt de partida del documental es un estudi científic que es va publicar el 2012 i que anunciava la possible desaparició de la humanitat el 2100. La història la signa Cyril Dion, escriptor, realitzador, poeta i activista francès, i Mèlanie Laurent, actriu, realitzadora i cantant francesa.

Els dos activistes mediambientals, al conèixer aquesta profecia, van decidir recórrer amb un equip de quatre persones deu països a la recerca de pioners que han apostat per reinventar l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació. Homes que treballen pel món del demà.

Entre els entrevistats que apareixen al documental trobem: Rob Hopkins, iniciador del moviment Transition Towns (Ciutats en transició); Pierre Rabhi, el pioner de l’agricultura ecològica a França i Vandana Shiva, líder ecologista i feminista, entre altres.

Però pocs s’esperaven que un documental amb aquest contingut tingués tan d’èxit, fins i tot abans de la seva estrena. Demain ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge en la qual hi han participat 10.266 persones i s’han recollit 444.390 euros. I després més de 500.000 persones han vist la pel•lícula a França des de la seva estrena el 2 de desembre. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *