Tres llibres aposten per un món de valors després de la pandèmia

Després de la parada editorial en motiu de la pandèmia, el món del llibre ha tornat a arrencar amb un boom de títols dedicats a la pandèmia i al món postcovid. En destaquem tres per les seves reflexions entorn dels valors.

El filòsof i catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, ha publicat Vivir en lo esencial. Ideas y preguntas después de la pandemia (Platafoma Actualidad), els drets d’autor del qual es destinen a  l’ONG Aldeas Infantiles.

En aquest llibre el filòsof sosté que les crisi són oportunitats per abordar el futur des d’una altra perspectiva i assegura que en aquesta etapa de confinament la societat ha redescobert valors com la cura, la gratitud, la humilitat, la solidaritat, la paciència, la perseverança, la generositat o l’entrega, valors essencials per afrontar les crisis, més enllà de la sanitària, que ens esperen.

Per la seva banda, l’editorial Claret aposta per una obra col·lectiva per reivindicar el valor de l’esperança: “L’esperança va sempre associada a una dificultat o a un repte. Si no hi ha dificultat, si no hi ha el perill de fallar, no parlarem d’esperança sinó d’espera”. I anima al treball conjunt per convertir aquest moment de crisi en una aposta pel canvi.

Col·laboren en aquest llibre – Esperança després de la Covid-19– persones d’àmbits molt diversos: Jesús Ballaz, Enric Benavent, Margarita Bofarull, Míriam Díez, Juanjo Fernández, Sonia Fuentes, Eduard Ibáñez, Tomás Molina, Josep Otón, Peio Sánchez i Lluís Serra. Part dels beneficis del llibre són per Càritas Catalunya.

I, finalment, l’expert en psicologia i creixement personal Francesc Miralles, amb el suport d’Ara Llibres, ha decidit entrevistar vint personalitats d’àmbits molt diferents de la nostra societat i conversar amb ells sobre les claus del món que ens espera i com superar la incertesa.

En el volum Tot anirà bé, qualificat de “guia de superviència” en aquesta nova normalitat hi trobareu les reflexions de: Salvador Macip, Rafael Santandreu, Sonia Fernández-Vidal, Marian Rojas, Francesc Torralba, Andrés Martín Asuero, Manu Guix, Rosa Casafont, Joan Antoni Melé, Víctor Amela, Jenny Moix, Àlex Rovira, Gaspar Hernàndez, Joan Garriga, Silvia Adela Kohan, Xavier Guix, Ferran Ramon-Cortés, Sergi Torres i Antoni Bolinches i Eduard Estivill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *