Transpirinaica Social i Solidària, 800 quilòmetres a favor de la inclusió juvenil

Transpirinaica
El Pirineu, de l’11 de juny al 23 de juliol, serà l’escenari de la quarta Transpirinaica Social i Solidària, una marxa a favor de la inclusió social de la joventut, organitzada per la Fundació Formació i Treball (FTT).

Un trajecte de 800 quilòmetres, que comença al Cabo Higuer i acaba al Cap de Creus. Quaranta-dos dies de caminada, en la qual hi participen més de tres-cents joves en situació vulnerabilitat i dos-cents acompanyants membre de diverses entitats (grups d’esplai, Fundació Pere Tarrés, Creu Roja, etc).

L’objectiu d’aquesta activitat és que els joves, durant aquesta ruta comparteixin les seves experiències i gaudeixin de la natura. Mentre caminen els participants treballen valors com la superació personal, el companyerisme o el lideratge i aprenen a compartir experiències amb altres participants.

Fins i tot, però, quan es fa una pausa en el camí, els adolescents participen de fòrums, conferències, tallers i masterclass sobre temes d’actualitat que contribueixen a la seva formació. Enguany, el tema que donarà sentit a la marxa, serà “Refugiats, migracions i hospitalitat”.

La Transpirinaica també ofereix als joves oportunitats de futur, com ha estat el cas de Shahid Ashraf, originari del Pakistan (Kashmir). “Porto 4 anys a Barcelona. Estudi un grau mitjà d’electricitat, sóc un dels joves que he fet els 800km. Gràcies a la TSS he aconseguit un contracte de pràctiques en una empresa del meu sector i ja estic treballant; sóc molt feliç”, explica a la web. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *