Tot apunt pel GivingTuesday: un dia dedicat a les bones accions

giving tuesdayEn contraposició al Black Friday, dia de rebaixes que inaugura la temporada de consum just abans de les festes de Nadal, o del Cyber Monday, dedicat a les compres per Internet, l’any 2012 va néixer als Estats Units el Giving Tuesday, un dia que té com a finalitat promoure les bones accions.

L’objectiu del Givind Tuesday és dedicar un dia a tot el món, sempre el primer dimarts del darrer mes de l’any, enguany l’1 de desembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.

És a través de les xarxes socials i utilitzant el hashtag #GivingTuesday que s’intenta mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses per a que contribueixin en aquest dia mundial de la donació.

Va ser l’any 2014 que el #GivingTuesday es va consolidar a nivell internacional i més de 35.000 organitzacions de 68 països van participar en la campanya, aconseguint un gran impacte als mitjans gràcies al volum dels projectes llançats, la captació de fons i les hores de voluntariat dedicades.

A la pàgina web del #GivingTuesday pots conèixer totes les iniciatives amb les quals pots col·laborar enguany, per exemple: Arrels Fundació, Fundació Josep Carreras, UNICEF, Internacional Plan, Creu Roja, Banc de Sang, Anesvad, Obra Social “La Caixa”, Acción Contra El Hambre, Metges sense Fronteres, etc.

I en aquesta mateixa pàgines també trobaràs iniciatives senzilles que aquest mateix dia pots organitzar entre els teus veïns, entre els teus companys de feina o al teu barri, com pot ser recollir menjar o roba o fer accions de sensibilització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *