Tot a punt per la tercera edició de Literal, la fira del llibre radical

Literal
Encara que Simón Vázquez assegura que “encara necessiten un parell d’anys més per consolidar-se”, la tercera edició del Literal, la Fira d’Idees i Llibres Radicals, torna del 12 al 14 de maig a l’antic complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu del Palomar.

Les dades d’aquesta edició confirmen la bona tendència d’aquesta fira especialitzada en llibres radicals, “aquells que toquen l’arrel dels problemes i que exposen continguts adreçats a canviar la realitat”: presència de seixantena editorials del panorama català, espanyol i internacional; una quarantena d’autors i autores radicals i una desena de conferències sobre literatura i lluita de classes, entre altres temes.

L’any passat la Fira Literal va rebre 10.000 visitants i enguany esperen consolidar o augmentar aquesta xifra. “Cada cop la societat és més conscient que no pot ser manipulada pels governs i per això es necessita més coneixement”, explica Vázquez, coordinador de la Fira.

A més, el programa d’enguany arriba ple de grans noms. Un dels més destacats és el de Leila Khaled, de la Fundació del Moviment Nacionalista Àrab i precursora del Front Popular per l’Alliberament de Palestina. Els anys 1969 i 1970 va segrestar dos avions per mostrar al món l’ocupació militar que patia el seu país. Actualment viu a l’exili des que fou detinguda i alliberada.

També acudiran al Literal el catedràtic britànic d’Estudis del Desenvolupament a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans i autor de “La corrupción del capitalismo”, Guy Standing; el músic basc Fermin Muguruza; l’escriptor navarrès Hedoi Etxarte; l’antropòloga social i activista feminista basca Mari Luz Esteban; el periodista i politòleg alemany Raul Zelik; l’historiador i realitzador audiovisual paquistanès Tariq Ali; o l’escriptora, Patrizia Fiocchetti, entre altres.

Però, a més, en aquesta fira de llibres també hi haurà un espai dedicat a la música i als espectacles cultura. Actuaran a l’escenari de la Fabra Coats: Saphie Wells & The Swing Cats; Andreu Martínez Quartet; 6 en Raya (polipoesia); Anari (cantautora basca); Anita O’Night & The Mercury Trio. Però si un espectacle genera expectació és Títeres desde abajo, companyia granadina de titelles i contacontes, coneguda per haver estat detinguda a Madrid per “enaltiment del terrorisme”. – REDACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *